Tuoko läheinen ihmissuhde elämään toistuvasti ahdistusta?

Online kurssi järjestetään kesällä 2021 osana Inhimillinen itsetuntemus Kuukausijäsenyyttä.

Lue lisää Kuukausijäsenyydestä

Kenenkään ei kuulu kannatella suhdetta yksin

Läheisriippuvaisuuteen taipuvainen on suhteessa se, joka yrittää yli voimavarojensa ymmärtää, joustaa, sopeutua ja mukautua - omalla kustannuksellaan. Läheisriippuvuuden taustalla on usein inhimillinen halu säilyttää rauha ja löytää turva - mutta ne eivät valitettavasti useinkaan löydy ilman terveitä rajoja.

Et ole tyhmä tai viallinen

Läheisriippuvuaiset taipumukset eivät koskaan kerro kenenkään viallisuudesta. Moni kyllä tietää järjellä, että tämä ei ole hyväksi. Silti oman käytöksen muuttaminen on hemmetin vaikeaa! Et ole yksin, etkä ainoa. Läheisriippuvuus on usein opittu selviytymiskeino, josta ei pysty pelkällä tahdonvoimalla luopumaan. Tarvitaan syvempää itsetuntemuksen lisäämistä sekä omien ääriviivojen vahvistamista.

Miten olla terveellä tavalla omalla puolellaan?

Online kurssilla tutkitaan avaavien luentojen ja harjoituksien kautta sitä, mikä auttaisi juuri sinua vahvistamaan tervettä itsekunnioitusta, kuulemaan syvemmin omia tarpeitasi ja ottamaan vastuun siitä ihmisestä kehen voit oikeasti vaikuttaa - eli omasta itsestäsi.

 

Mitä käytännössä?

🍁  Online kurssi sisältää 4 online luentoa Zoomissa sekä harjoituksia itsereflektion tueksi.

🍁  Luennoista tehdään tallenteet joten voit katsoa ne myös silloin kuin sinulle parhaiten sopii.

🍁 Kurssin arvioitu alkamisaika: kesäkuu 2021

🍁 Kurssin hinta 79 €

🍁 Lue lisää kurssilla käsiteltävistä teemoista alempaa.

🍁 Kurssin ohjaa Eevi Minkkinen joka on kirjoittanut läheisriippuvuudesta toipumisesta kirjassaan Ymmärrä itseäsi, ymmärrä suhteitasi

Kurssin teemat ja webinaarien ajankohdat

🍁 Mitä läheisriippuvuus on minun kohdallani? 

Mikä sen hinta on kohdallani? Mitä oikeastaan pelkään? Mikä olisi juuri minulle tie autenttiseen toipumiseen?

🍁 Kiintymyssuhdemalli

Mikä dynamiikka toistuu helposti ristiriitaisesti kiintyneen ja välttelevästi kiintyneen välillä? Mitä turvallinen kiintymys on ja miten alkaa lisätä turvaa itselleen ja kiintymykseensä?

🍁 Tarpeet ja rajat

Läheisriippuvaisiin käytösmalleihin taipuvainen unohtaa usein omat tarpeet ja rajat - mutta silti riippuvuussuhde palvelee jotain tarpeita - mitä ne ovat ja miten näitä tarpeita voisi täyttää terveillä keinoilla?

🍁 Oman näköinen elämä

Läheisriippuvaisuuteen taipuvainen herkästi sulautuu liiallisesti toisen elämään ja identiteettiin. Kuka olet ihan itseäsi varten? Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? Miten säilytän itseni ja voin olla suhteessa? 

Mitä on läheisriippuvuus?

  • Läheisriippuvuus on sitä, että pitää yllä suhdetta itsensä kustannuksella, esimerkiksi liiallisella miellyttämisellä, hankaluutena tunnistaa tai ilmaista omia rajoja ja tarpeita, ylisopeutumalla, tms.
  • Läheisriippuvuus ei ole tyhmyyttä tai viallisuutta, vaan itseasiassa monin tavoin ymmärrettävää ja loogista pyrkimystä säilyttää rauhaa, rakkautta ja yhteyttä.
  • Läheisriippuvuuden takana on monesti alitajuista pelkoa hylätyksitulosta, yksinäisyydestä, tyhjyydestä, kontrollinmenetyksestä tai syyllistyksen kohteeksi jouhtumisesta.
  • Läheisriippuvuuden vastakohta ei ole riippumattomuus, vaan terve kiintyminen, johon kuuluu terve läheisyys ja terve erillisyys.

Ilmoittaudu mukaan nyt 

Online kurssi järjestetään kesällä 2021 osana Inhimillinen itsetuntemus Kuukausijäsenyyttä.

Lue lisää Kuukausijäsenyydestä

Usein kysyttyä

"Mitä tarkoittaa online kurssi?"

Kurssi toteutetaan webinaareina ja niihin osallistuaksesi tarvitset ilmaisen Zoom Cloud Meeting ohjelman. Tarkemmat ohjeet saat osallistuttuasi kurssille. Jos tekniikka mietityttää niin ei hätää, webinaareista tehdään tallenteet ja voit katsoa ne milloin haluat.

"Entä jos en pääse paikalle juuri tuohon aikaan?"

Webinaareista tehdään tallenteet joten jos et pääse paikalle niin voit katsoa tallenteet kun sinulle sopii. Online tapahtumassa sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä, niille on varattu erikseen aikaa.

"Minulla on jo kirja. Onko kurssi silti minulle vielä hyödyllinen?"

Kurssi sopii hyvin vaikka sinulla olisi jo kirja, online kurssilla käsitellään myös teemoja joita ei kirjaan mahtunut ollenkaan.