Riippumatta - elämäsi aidosti vapaana

Kahdeksan osainen verkkokurssi riippuvuudesta toipumisen tueksi psykoterapeutin ohjaamana

Kurssi on poistunut valikoimasta eikä ole enää ostettavissa. Etsimme kurssille uutta kotia ja ilmoitamme sen löytymisestä myös täällä.

Koetko olevasi jonkin toiminnan vanki?

Riippuvuus ei ole koskaan ihmisen tyhmyyttä tai selkärangattomuutta, aluksi riippuvuus on tullut palvelemaan jotain tarvetta tai auttanut selviytymään kivusta, jonka kanssa on jäänyt yksin. Ulospäin voi näyttää siltä että homma on täysin hanskassa, vaikka todellisuudessa riippuvuus pyörittää elämää.

 

Jos kyse olisikin vain tahdonvoimasta...

Jos riippuvuudesta toipuisi vain tahdonvoimalla, ei tällaisia kursseja tarvittaisi. Olet takuulla jo yrittänyt ja huomannut että se ei ole ihan niin yksinkertaista. Toipuminen kysyy riippuvuuden taustalla olevien syiden syvempää tutkimista ja terveiden tunnesäätelykeinojen harjoittelua.

Elämäsi aidosti vapaana

Riippuvuuteen liittyy usein paljon häpeää ja syyllisyyttä - ja ne itseasiassa usein estävät meitä menemästä eteenpäin. Tämä verkkokurssi tähtää kokonaisvaltaisesti hyvään ja tasapainoiseen elämään. On mahdollista vapautua riippuvuuden vankilasta!

Riippumatta verkkokurssi sisältää

  • 8 syvällistä luentoa (n. 15min- 30min) jotka avaavat riippuvuudesta toipumisen prosessia
  • Kirjallisia harjoituksia
  • Variaatio minnesota-mallista ja psykoterapeuttisesta viitekehyksestä
  • Riippumatta verkkokurssin ohjaa psykoterapeutti Kristiina Niskanen, joka on myös itse toipunut päihderiippuvuudesta 
  • Riippumatta verkkokurssi soveltuu sinulle jos tunnistat itselläsi päihderiippuvuutta, peliriippuvutta tai seksuaalisten alueiden riippuvuutta. Verkkokurssi ei kuitenkaan korvaa akuuttia katkon tms. tarvetta tai lääkärin apua. 
  • Kurssin hinta 69 €

Verkkokurssin teemat

Osa 1 – Ensimmäiset askeleet kohti toipumista

Riippuvuus käyttäytymisen lopettaminen on ensimmäinen askel kohti toipumista. Aluksi teet itsellesi tavoitteet ratkaisukeskeistä asteikko-työkalua käyttäen. On tärkeää tulla tietoiseksi siitä, että haitalliseksi kehittynyt riippuvuus on aluksi palvellut jotakin tarvetta elämässäsi. Mikä tämä tarve sinun kohdallasi on ollut? Millainen on taas se elämä, mihin haluat suunnata?

Osa 2 -Kokonaisvaltaiset seuraukset sekä riippuvuudessa että toipumisessa

Toisessa osiossa tarkoitus on oppia ymmärtämään riippuvuuden kokonaisvaltaiset oireet. Oireet on jaettu seitsemään osa-alueeseen. Mikä siis on syy ja mikä seuraus?Tämä osio antaa sinulle selkeyttä siihen. Pelkkä pidättäytyminen riippuvuuskäyttäytymistä helpottaa jo oirehdintaa. Se ei kuitenkaan ole ainoa tavoitteemme tällä verkkokurssilla. Tavoitteena on, että alat kokemaan elämääsi aidosti vapaana.

Osa 3 – Tunne-elämä

Kolmanneksi käsittelemme tunteita. Tunne-elämän oireet ovat yksi kokonaisuus seurauksista, kuitenkin niin oleellinen toipumisen kannalta, että sitä on syytä tarkastella erikseen. Tämän osion videossa saat harjoitteen, jonka avulla voit opetella käsittelemään tunteita, hyväksymään niitä sekä päästämään irti tuhoisista tunneketjuita. 

Osa 4 - Pohjakokemus

Tässä kohtaa palaamme ajassa taaksepäin. Ei siksi että menneisyydessä rypeminen olisi tavoiteltavaa, vaan siksi että kuva riippuvuuden tuottamista haitoista pysyisi muistissasi selkeänä ja auttaisi sinua vaikeina hetkinä, jos mielesi tekee palata vanhaan riippuvuuskäyttäytymiseen. Pohjakokemuksen ”luomisen” lisäksi käännämme katseen tulevaisuuteen. Mitä kaikkea elämä on ja voisi olla ilman haitallista riippuvuutta?

Osa 5 – Terapeuttinen sukupuu

Viidennessä osiossa pistäydytään hetki ajassa, missä et ollut vielä syntynytkään.

Riippuvuuden perinnöllisyyttä on tutkittu ja näyttäkin siltä, että riippuvuuden taustalla on geneettistä sekä sosiaalista perimää. 

Osa 6 – Riippuvuus elämänkaaressa

Tässä vaiheessa sinulla on myös muodostunut kuva siitä, millainen on ollut pohjakokemuksesi ja millaiset kokemukset ovat sinua ohjanneet hakemaan apua riippuvuusongelmaasi.

Nyt on aika käydä läpi riippuvuutesi kaari.

Osa 7 - Toipumisen työkalut 

 Tähän mennessä työkalupakissasi on jo runsaasti työkaluja, joilla olet päässyt irrottautumaan riippuvuudesta. Tässä osiossa on tarkoitus lisätä niitä taitoja, joilla pidät toipumistasi yllä jatkossa. Nyt on aika piirtää uusi viiva tai spiraali ylöspäin, kartoittaa jo olemassa olevat työkalut sekä hankkia muutama lisää.

Osa 8- Elämäsi aidosti vapaana

Tässä kohdassa kurssia koet olevasi toipumassa riippuvuudesta ja sinusta enimmäkseen tuntuu siltä, ettei sinulla ole mitään todellista tarvetta palata vanhaan. Vaikeita tunteita ja ajatuksia liittyen riippuvuuteen tulee ja menee, mutta sinun ei tarvitse yllykkeitä kuunnella, vaan pysyt valitsemallasi tiellä, aidosti vapaana.

Elämä aidosti vapaana tarkoittaa omaa elämää, jossa on mahdollisuus tehdä valintoja ja ymmärtää se, että valintojen pohjalta tekemäsi teot, synnyttävät tunteet, joita tunnet. Nyt kun haitallinen riippuvuus ei enää valitse puolestasi, sinulla on enemmän mahdollisuuksia ratkaista elämässäsi asioita, suunnitella elämääsi ja elää suunnitelmaasi.

Kahdeksannessa osiossa käydään läpi kokonaisvaltainen toipumisohjelma 12-askeleen pohjalta.

Kaipaatko tukea riippuvuudesta toipumisen tueksi?

Yksin ei tarvitse jäädä! Riippuvuudesta on mahdollista toipua. Voit aloittaa kurssin heti.

Verkkokurssin ohjaa psykoterapeutti Kristiina Niskanen

Kristiina Niskanen on psykoterapeutti ja perheterapeutti, joka on kehittänyt Riippumatta- nimistä hoito-ohjelmaa riippuvuudesta toipumisen tueksi.
Kristiina on itse toipunut riippuvuudesta 2008, jonka jälkeen hän on auttanut satoja muita riippuvaisia löytämään omaa elämää aidosti vapaana riippuvuuksista.
www.riippumatta.fi

"Kristiinan tarjoaman psykoterapian avulla olen saanut elämänhaluni takaisin. Olen oppinut tunnistamaan todellisia tarpeitani, jotta voin pysyä raittiina. Olen myös oppinut seuraamaan päivittäistä vointiani ja saanut eväitä pysähtymiseen. Terapia on mahdollistanut sen, että voin kasvaa ihmisenä terapian päätyttyäkin. Kykenen ymmärtämään, miksi olen sellainen kuin olen, miksi olen addikti ja mitä olisin menneinä vuosina tarvinnut. Osaan nykyään kuunnella tunteitani ilman häpeää ja tarvetta tukahduttaa niitä."

- Mies 25v