Placeholder Image
Ilmoittaudu mukaan
Placeholder Image

Eroaminen on kaikille vaikeaa

Eroaminen on kiintymyssuhteen purkautuminen- joka aktivoi syviä tunteita ja usein myös pelkoja. Et ole yksin ja tunteesi ovat normaaleja. Kurssilla saat työkaluja vaikeiden tunteiden kohtaamiseen.

Placeholder Image

Tee erostasi kasvukokemus

Ero on lähes aina jonkinlainen identiteettikriisi. Ero kutsuu katsomaan itseämme ja opittuja reagointimallejamme. Erosta voi todella valita tehdä itselleen kasvukokemuksen.

Placeholder Image

Tie uuteen tarkoitukseen

Eron käsitteleminen avaa ajanmyötä tilaa uudelle: jopa uudelle tarkoitukselle ja uudenlaiseen suhtautumiseen elämää ja itseäsi kohtaan. Tulee päivä, kun huomaat selvinneesi ja elämän olevan merkityksellistä.

Kenelle kurssi sopii?

 • Sinulle joka harkitset tai olet eronnut ja kaipaat tukea sen työstämiseen
 • Sinulle joka haluat käsitellä eron prosessin ja sen sisältämät tunteet tietoisesti ja inhimillisesti
 • Sinulle joka kaipaat tukea ja tietoa eroprosessin ymmärtämisen tueksi
Placeholder Image
Lähde mukaan kurssille

Kurssi sisältää:

 • 7 äänitettä jossa Eevi ja Marika avaavat eroon liittyviä teemoja (katso teemat alta)
 • Äänitteiden kesto n. 45min/kpl.
 • 7 x itsereflektio tehtäviä
 • 3 x rentoutusäänite
 • + muita pieniä bonuksia
 • Kurssin hinta 99 €
 • Materiaali käytössäsi 4 kk ostohetkestä
 • Kaikki materiaali on heti käytössäsi, joten pääset halutessasi heti kuuntelemaan kurssimateriaalia.
Ilmoittaudu mukaan

Kurssin teemat

Osa 1 - Mitä minulle on tapahtumassa?

Ero on lähes aina jonkinlainen kiintymyssuhteen päättymisen trauma, joka sisältää usein myös fyysisiä oireita ja kipua. Eroprosessin tietoinen läpikäyminen on helpompaa, kun ymmärtää että olemme biologisesti virittyneitä kaipaamaan turvallista suhdetta. Parisuhteen purkautuminen avaa monella elämän aiemmat surut ja käsittelemättömät teemat näkyville. Erotessa kokemus perusturvallisuudesta voi järkkyä. Tässä osassa saat syvää ja rohkaisevaa tietoa eroprosessista: Vaikka se ravistelee, siitä selviää. Eron jälkeen voi todellakin vielä kukoistaa.

Osa 2 - Eroprosessi ja tunteet

Ero riisuu meidät usein erilaisista maskeista ja nostaa esiin usein intensiivisesti erilaisia tunteita kuten: Pettymys, Suru, Viha, Mustasukkaisuus, Häpeä ja Syyllisyys. Miten nämä tunteet voisi käsitellä antamatta niiden hallita tai ottaa valtaansa? Ja samalla, ero voi avata myös tilaa yllättävälläkin tavalla positiivisille tunteille kuten toivo, helpotus, kiitollisuus ja ilo. Tunteet eivät ole toisiaan poissulkevia. Miten voit tukea itseäsi tunteiden läpi?

Osa 3 - Katson rehellisesti suhdettamme

Mitä suhteeessamme todella tapahtuu/tapahtui? Minkä alitajuisen roolin olin taipuvainen ottamaan? Minkä roolin kumppanini omaksui ja kuinka nämä toimivat yhteen? Klassisia alitajuisia rooleja ovat esimerkiksi: Ylivastuullinen ja alivastuullinen, Hylkääjä- Hylätty, Syyllinen- Uhri, Välttelevä - Takertuva,  yms. Parisuhteessa aktivoituu helposti lapsuudessa opitut selviytymismallit, joista tietoiseksi tuleminen on arvokas mahdollisuus kohti parempaa itsetuntemusta. Erolle on mahdotonta määritellä vain yhtä syytä. Syiden ymmärtäminen riittävällä tasolla auttaa hyväksymään eron paremmin.

Osa 4 - Psykologinen turva - Mikä nyt kannattelee minua?

Mikä nyt kannattelee minua? Se kuinka hyvin olet aiemmin selvinnyt elämäsi haasteista, vaikuttaa todennäköisesti myös siihen, kuinka selviät nyt. Kriiseillä on tapana aktivoida myös aiempia elämässämme kohtaamiamme haastepaikkoja. Meillä on onneksi kuitenkin aina mahdollista oppia elämäntaitoja. Se on mahdollista vaikka taustallasi olisi ollut vaikeita elämänkokemuksia. Psykologisen turvan rakentuminen ei ole kiinni siitä onko parisuhteessa vai ei, mutta muita ihmisiä ja turvallista kiintymistä meistä jokainen kyllä kaipaa.

 Osa 5 - Ero on muutosprosessi- kuka olen nyt?

Ero on aina myös elämäntarkoituksellinen kriisi. Sen keskellä on myrskyisää, mutta kun aika kuluu ja elämäsi alkaa asettua uusiin uomiinsa huomaat, että se mitä kohti elät on todennäköisesti muuttunut. Huomaat todennäköisesti että myös sinä olet muuttunut. Olet parempi, päivitetty versio itsestäsi. Jos vain tahdot valita niin. Tahdothan? Eroaminen tekee usein tilaa puolille sinussa, jotka eivät tulleet suhteen aikana näkyville. Moni sanoo jossain kohti eroprosessia että "Olen taas oma itseni"- mutta syvemmällä elämänkokemuksella. Mille ero tekee sinussa tilaa?

Osa 6 - Ydintarpeet

Ydintarpeet vastaavat kysymykseen: Mitä tarvitset voidaksesi tuntea onnellisuutta? Ne voivat liittyä parisuhteeseen, mutta myös muihin ihmissuhteisiin. Ydintarpeita voidaan lähestyä myös suhteessa omaan itseen. Eron yhteydessä on tärkeää miettiä, kuinka omat ydintarpeet tulivat täytetyiksi päättyneessä suhteessa? Tai olitko koskaan miettinyt omia tai kumppanisi ydintarpeita? Tärkeää on myös pohtia, millä tavoin ilmaisit omia tarpeitasi suhteessanne ja olitko tietoinen siitä mitä kumppanisi halusi?

Osa 7 - Tie uuteen tarkoitukseen

Eron alkumetreillä varsinkin on vaikeaa nähdä tulevaisuutta. Se on siellä kuitenkin. Sinä selviät kyllä. Sinä löydät uuden tarkoituksen. Kun kohtaat tunteesi ja suostut hankalillekin ajatuksille, huomaat, että pääset askel kerrallaan kohti uutta elämääsi. Sekin hetki tulee, kun huomaat, ettet ollut miettinyt koko päivänä eksääsi. Oma uusi elämäsi alkaa kiinnostaa enemmän. Kun rupeat tuntemaan anteeksiannon merkkejä entistä kumppaniasi ja/tai itseäsi kohtaan alat olla irrottautunut ja valmis kohtaamaan uuden nykyisyytesi vahvempana ja valmiimpana.

Osallistu kurssille tarjoushintaan

Palautetta kurssista

"Kiitos paljon vielä lohdullisesta, toivoa herättävästä ja käytännön työkaluja sisältävästä kurssista! Olen varmasti kurssinne annin avulla eheytynyt nopeammin kuin ilman. Työtä riittää kuitenkin pidemmäksi aikaa, silti toivon valo pilkistää jo pilvien takaa. Voinhan palata materiaaliin aina uudelleen ja tsekata, mikä on muuttunut, missä olen edistynyt, mihin voisi vielä kiinnittää huomiota."

Ilmoittaudu kurssille
Placeholder Image

Kurssin ohjaavat:

Eevi Vuoristo

Eevi on itsekin eronnut, Tamperelainen itsetuntemusohajaaja ja kouluttaja- jonka kirja Ymmärrä itseäsi, ymmärrä suhteitasi käsittelee mm. läheisriippuvuudesta toipumista sekä kiintymyssuhde malleja. Eevi pitää suosittua @inhimillinenitsetuntemus instagram tiliä ja kirjoittaa säännöllisesti blogia Hidasta elämää sivustolle.

Marika Rosenborg

Marika Rosenborg on helsinkiläinen terapeutti ja eroasiantuntija. Marikan kutsumus on auttaa ihmisiä ymmärtämään itseään ja suhteitaan paremmin. Eroauttamisesta hänellä on 19 vuoden kokemus. Marika pitää vastaanottoa Helsingin Vallilassa, jossa myös hänen suositut eroryhmänsä kokoontuvat. Marika bloggaa Hidasta elämää -yhteisössä.

 

Tukea, tietoa ja syvällistä ymmärrystä erosta toipumisen tueksi

⭐️ Tervetuloa mukaan jos kuulet kutsun! ⭐️

Ilmoittaudu mukaan!

Liity jengiin

Inhimillinen itsetuntemus uutiskirje, noin kerran viikossa suoraan sähköpostiosoitteeseesi.