Tutustu

Moikka!

Ja tervetuloa tutustumaan! Olen Eevi Vuoristo ja olen tamperelainen lyhytterapeutti, pariterapeutti ja kouluttaja, ja pidän instagramissa suosittua @inhimillinenitsetuntemus instagram tiliä. Lisäksi olen äiti, vaimo, ystävä, tytär, sisko ja ennen kaikkea ihminen.

Lähdin suoraan peruskoulusta opiskelemaan lähihoitajaksi vanhempieni vastustelusta huolimatta, ja toimin hoitoalalla reilun viiden vuoden ajan erilaisissa rooleissa (päiväkoti, vanhainkoti, sairaalan vuodeosasto, yms.) Hoitoala opetti paljon, ja samalla turhautti: tuntui että arki työssä oli yhtä tulipalojen sammuttelua ja aloin kiinnostua enemmän siitä, että miten hyvinvointia voisi lisätä ja vaalia, onko jotain tehtävissä jo ennen, kun asiat kriisiytyvät? Koin myös että varsinkaan mielenterveyden asioissa, pelkkä oireiden hoitaminen harvoin riittää, vaan täytyisi uskaltaa katsoa syvemmälle syihin. Turvassa ja myös oireita hoitaen. 

Aloin opiskelemaan työn ohessa personal traineriksi ja keräilin rohkeutta siirtyä yrittäjäksi. Pelkäsin kovin epäonnistumista, avun pyytämistä ja toki myös vakituisesta palkkatulosta luopumista ja sitä että en osaisi yrityksiin liittyvää byrokratiaa (joka tuntui mielessä vuorelta).

Nyt olen ollut yrittäjänä yli 12-vuoden ajan, erehtynyt ja oppinut paljon - niin itsestäni kuin ihmisyydestäkin. Ja toki tähän aikaan mahtuu omiakin kriisejä, epävarmuutta ja hakemista.

Personal trainerina huomasin, miten olin itsekin yrittänyt ratkaista sisäisiä kipuilujani kehoani kontrolloimalla ja ylipäätänsä asioilla, joilla ei menneisyyden kipupisteitä voi ratkaista. Minussa käynnistyi iso henkilökohtainen prosessi, joka vei niin omaan pitkään terapiaan kuin myös terapia opintojen pariin.

 

Yritykseni on tavallaan kasvanut kanssani aikuisuuteen. Mikä ei suinkaan tarkoita sitä, että olisin millään muotoa valmis taikka ihmisyyden yläpuolella.
Terapiatyötä ja koulutuksia olen tehny työkseni vuodesta 2015 alkaen.

En usko, että ihmisen kuuluu tulla valmiiksi vaikka monia menneisyyden toimimattomia malleja voikin jättää taakseen tai niihin voi luoda uudenlaista suhdetta. Sydäntäni särkee se, että me ihmiset jäämme välillä kantamaan valtavia taakkoja itseksemme. Olen taas allerginen epärealistille lupauksille ja quickfix ratkaisuille, vaikka uskonkin että moneen asiaan voi saada apua ja keinoja, se harvoin tapahtuu niin nopeasti kuin tahdomme, enkä ole vielä ainakaan itse törmännyt yhteenkään toimivaan taikapilleriin.

Ihminen tarvitsee läpi elämän turvallisia suhteita, joihin liittyä ja joissa oppia itsestään. Käyn itse säännöllisesti kouluttautumassa, terapiassa ja työnohjauksessa.

Yritykseni tarkoitus on tuoda inhimillinen itsetuntemus helposti samaistuttavasti lähelle ja ymmärrettäväksi. Minulle tärkeää on että syvyys ja käytännöllisyys voivat yhdistyä ja nämä ovat kantavia ajatuksia niin kursseilla kuin luennoillakin.

Olen itse kamppaillut omissa prosesseissani mm. syömishäiriön, läheisriippuvuuden, ihmissuhde ahdistuksien ja parisuhteissa nousevien kipupisteiden kanssa ja tiedän että toipumisen prosessit sisältävät vaiheita, harjoittelua ja uskallusta katsoa itseään niin rohkeudella kuin myötätunnollakin. Haluan kursseillani ja luennoillani välittää ymmärrystä, mutta nimenomaan inhimillisenä ihmisenä, en norsunluutornista huudellen.

Terapia ja pariterapia ajat ovat useimmiten t√§ynn√§ useammaksi kuukaudeksi etuk√§teen, mutta voit aina kysy√§ tilanteesta s√§hk√∂postitse [email protected]

 

Koultukseni:

  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (Siria Oy)

  • Paripsykoterapian t√§ydennys opinnot (Turun kes√§yliopisto)

  • Psykoterapeuttiset valmiudet (Siria Oy)

  • Sosiaali- ja terveysalan perusopinnot, L√§hihoitaja (Omnia)

  • Vapaa tie ohjaaja koulutusohjelma (Kehto Koulu)

  • Kognitiivisen terapian perusopinnot (Integrum)

  • NLP trainer (NLP Society)

  • T√§ll√§ hetkell√§ PariTila Parisuhteen psykoanalyyttinen hoitaminen koulutus k√§ynniss√§ (Suhteessa Oy)

  • + Useita lyhyempi√§ t√§ydennyskoulutuksia

Yhteystiedot

Inhimillinen itsetuntemus Oy

Y-tunnus: 3200663-4
Puhelinnumero: +358 40 414 2693 (asiakaspalvelu)
S√§hk√∂postiosoite:¬†[email protected]

Ongelmatilanteissa voit katsoa¬†Usen kysytyt kysymykset¬†kohtaa alempana t√§ll√§ sivulla tai sitten olla yhteydess√§ asiakaspalveluun¬†[email protected].